Individuele gesprekken

Visie: zie home.

Voor wie?

voor individuen:

Je hebt last van stress, piekeren...

Je lijdt aan (stressgerelateerde) lichamelijke klachten.

Je hebt een burn-out, of bent er herstellende van.

je wil ( beter) leren omgaan met (chronische) pijn.

je hebt last van angst, paniekaanvallen of hyperventilatie

je kan je gedachtemolen niet stoppen en je voelt je vaak opgejaagd.

Je voelt je ongelukkig

Je voelt je buitensporig bezorgd.

Je twijfelt over de ingeslagen weg in je leven en overweegt iets te veranderen, maar dat boezemt angst in.

Je bent de voeling met je waarden kwijt.

Je voelt je moe.

je wil meer kunnen genieten in je leven.

Je zoekt meer evenwicht tussen werk en privé.

Eén van de therapeutische invalshoeken van waaruit ik werk, naast de transpersoonlijke, zijnsgeorienteerde therapie, is ACT. ( Acceptance and Commitment Therapy)

Het doel van ACT is te helpen een rijk en zinvol leven te leiden en tegelijk te leren je open te stellen voor de pijn die daar onvermijdelijk bij hoort.

Het gaat om actie, en wel om actie die door waarden geleid is. Waar wil je voor staan in je leven? Waar gaat het voor jou echt over? Wat doet er werkelijk toe? We gaan op zoek naar je kernwaarden om van daaruit gedrag(sveranderingen) te sturen. Je leert mindfulnessvaardigheden hanteren met het expliciete doel een leven te leiden conform je waarden.

In mijn begeleidingen wil ik je helpen om voeling te krijgen me je waarden en er mee in contact te komen staan. Het richtsnoer is werkbaarheid. Het is de bedoeling dat je steeds vrijer kan worden in plaats van te leven vanuit automatische patronen.

In een reeks individuele gesprekken van ongeveer een uur, wil ik je helpen om datgene waar je mee zit te exploreren en op zoek te gaan naar voor jou haalbare antwoorden en oplossingen.

We proberen niet de symptomen te elimineren, maar de relatie met gedachten en gevoelens fundamenteel te veranderen zodat ze niet meer bestreden moeten worden.

Ik ga ervan uit dat onze perceptie van en onze gedachten over een probleem, het probleem soms nog verzwaren. Samen zoeken we en proberen we te veranderen wat kan veranderen, en te accepteren wat niet kan veranderen. En we gaan uit van het kunnen vinden van de wijsheid om het verschil tussen die twee te herkennen.

Het aantal gesprekken en de tijd tussen twee gesprekken is op maat van jouw behoefte.

Een gesprek kost 55 € per sessie.

Individuele training mindfulness

Indien er redenen zijn waarom een groepstraining voor jou op dit moment geen optie is, is het ook mogelijk om een individueel traject mindfulnesstraining te volgen. Een groepstraining biedt mogelijkheden om te leren van elkaar en elkaar in het proces te stimuleren. Redenen om te kiezen voor een individueel traject worden op maat bekeken en besproken.

Een individueel traject bestaat uit 6 sessies van anderhalf uur, een syllabus en audiomateriaal en kost 490€.

Stress en burn-out Coaching

Specifiek coachingsprogramma gericht op mensen die geconfronteerd zijn met overspannenheid en/of burn out. Dit caochingsprogramma kan ook preventief gevolgd worden indien je merkt dat je veel stress opbouwt en daarin goed voor jezelf wil zorgen. ( zie pagina)

Persoonsgerichte Supervisie.

Er zijn bepaalde momenten in je carrière waarin je voelt dat je vast loopt. Dat kan zowel in je contacten met je collega's zijn, als met je leidinggevende of werkgever. Het kan ook zijn dat je met bepaalde cliënten of patiënten moeilijkheden ondervindt en dat je je daarin vrijer zou willen kunnen voelen. Het kan eveneens dat je minder arbeidsvreugde ervaart en wil onderzoeken waar het mee te maken heeft.. In dit geval is persoonsgerichte supervisie een mogelijk antwoord.Het gaat hier niet om therapeutische gesprekken maar om supervisie gesprekken gerelateerd aan je werksituatie.