Praktijk voor levenskunst en mindfulness

Gesprekstherapie


Eén van de therapeutische invalshoeken van waaruit ik werk, naast de transpersoonlijke, zijnsgeorienteerde therapie, is ACT. (Acceptance and Commitment Therapy)

Het doel van ACT is te helpen een rijk en zinvol leven te leiden en tegelijk te leren je open te stellen voor de pijn die daar onvermijdelijk bij hoort.

Het gaat om actie, en wel om actie die door waarden geleid is. Waar wil je voor staan in je leven? Waar gaat het voor jou echt over? Wat doet er werkelijk toe? We gaan op zoek naar je kernwaarden om van daaruit gedrag(sveranderingen) te sturen. Je leert mindfulnessvaardigheden hanteren met het expliciete doel een leven te leiden conform je waarden.

In mijn begeleidingen wil ik je helpen om voeling te krijgen me je waarden en er mee in contact te komen staan. Het richtsnoer is werkbaarheid. Het is de bedoeling dat je steeds vrijer kan worden in plaats van te leven vanuit automatische patronen.

In een reeks individuele gesprekken van  een uur, wil ik je helpen om datgene waar je mee zit te exploreren en op zoek te gaan naar voor jou haalbare antwoorden en oplossingen.

We proberen niet de symptomen te elimineren, maar de relatie met gedachten en gevoelens fundamenteel te veranderen zodat ze niet meer bestreden moeten worden.

Ik ga ervan uit dat onze perceptie van en onze gedachten over een probleem, het probleem soms nog verzwaren. Samen zoeken we en proberen we te veranderen wat kan veranderen, en te accepteren wat niet kan veranderen. En we gaan uit van het kunnen vinden van de wijsheid om het verschil tussen die twee te herkennen.

Het aantal gesprekken en de tijd tussen twee gesprekken is op maat van jouw behoefte.

Een gesprek kost 65 € per sessie.

bij annulatie van een sessie minder dan 24u op voorhand zal deze aangerekend worden.